Pasta med Kryddig köttfärssås.

Efter diverse problem med borttappade sladdar till kamera och en del privata tråkigheter i mitt liv så kommer här ÄNTLIGEN en uppdatering. Denna gång en kryddig köttfärssås till pasta.

Kalle är redo att laga mat
Min andrepilot denna gång var Kalle, och som ni ser på bilden var han extremt entusiastisk.
Dock lugnade han ner sig ganska snart, och gjorde vad han skulle.



Så, vad gjorde vi, och hur gjorde vi det?

Vi gjorde en stor laddning av köttfärssås, så det skulle räcka till flera omgångar och detta recept är därför till 6-8 personer. Är ni färre så är det bara att halvera alla angivna mängder.

1 kg Nötfärs.
3 röda lökar
3 gula lökar
2 röda paprikor
2 gula paprikor
2 röda chilifrukter
4 vitlöksklyftor
5 dl Creme Fraiche
2 burkar krossad tomat.
Färsk Basilika
Färsk Oregano
Färsk Babyspenat
Valfri pasta, förslagsvis spagetti.

Hacka och skär alla grönsaker. Alla tycker om olika, men till denna rätt anser jag att det ska vara ganska små bitar av allt. Inte finhackat i millimeterbitar, men ändå ganska små.
Skär även vitlöken, den ska inte pressas.
Stek löken på medelstark värme i smör eller margarin, salta och peppra. Lägg i köttfärsen, men se till att dela upp den och rör runt så den inte bildar klumpar. Salta lite till så köttfärsen suger åt sig, men ta inte i för mycket.

När köttfärsen nästan är genomstekt så häller du i paprikorna och chilifrukterna. Stek vidare tills allt rött och rosa är borta ur färsen. När det är genomstekt häller du på den krossade tomaten, följt av vitlöksklyftorna och den färska basilikan(8-10 blad). Om du haft spisplattan på 4:an (eller motsvarande) så höjer du ett steg medans det kokar upp. Börja även koka upp vattnet till pastan.
När det puttrar i såsen så häller du på creme fraiche och rör ner den. Smaka av och salta och peppra efter behov.
Sänk spisplattan till 3:an och sätt ett lock på grytan medans du kokar klart pastan. Såsen bör stå och puttra ungefär 10 minuter efter att du rört ned creme fraichen.

Lägg upp pasta på en tallrik, häll en lagom portion köttfärssås i mitten och garnera med babyspenat runt omkring och några blad färsk oregano ovanpå såsen. Servera.


Ett varningens ord. Chilifrukt kan variera väldigt i styrka så är du osäker på hur stark sås du vill ha så använd bara 1. Tycker du om stark mat, ös på. :)
Inte särskilt avancerad rätt, men gott, och som alla vet så är det visuella intrycket minst lika viktigt som smaken, och om du vill imponera på flickvän eller mamma så är grönsakerna viktiga. Om du vill så kan du även ha majskorn i såsen, som då hälls i samtidigt med vitlöken.

Nästa gång blir det räksoppa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0