Ost- och Salsa- kyckling med tomat-, ost- och basilikatorn.

Goddag människor.
Dagens recept är som utlovat på ost- och salsa- kycklingen.
Det blev några små förändringar, men i grunden är det samma som på första bilden.
Detta är en ganska lätt rätt att tillaga och passar därför som inledande projekt för de män som fått ta plats i köket, kanske för första gången. Och för att bevisa detta fick min lillebror Johan laga till maten, med mina instruktioner.
Se så nöjd Johan är efter avklarad uppgift.

Nöjd blev han med det hela, och resten av sällskapet blev mätta och glada.

Ost- och Salsa-kyckling med tomat, ost och basilika-torn (2 port).

2 Kycklingbröst-filéer
1 burk Chunky Salsa (valfri styrka)
Hushållsost eller annan mild ost, som Gouda och liknande
Ris
2 tomater
Basilika, torkad eller färsk.
valfria grönsaker brevid(i detta fall valde Johan gurka, som är i stort sett den enda grönsak han äter...
På den första bilden hade jag roman-sallad, körsbärstomater och physalis).

Sätt ugnen på 200 grader.
Ha lite Olja i en ugnsfast form (porslin, glas eller keramik för de som är helt noviser)
Lägg i filéerna, salta lite grann.
När ugnen är varm, ställ in formen på ett galler i mitten av ugnen. Låt stå i ugnen 45 minuter om filéerna är frusna, 40 minuter om tinade eller färska.

Efter 35 (eller 30 om filéerna var tinade) minuter så kan kocken börja koka riset. Då varje rissort behöver olika mängder vatten och tid så läs ordentligt på förpackningen.

Medans riset kokar upp och vi väntar på att kycklingen ska bli klar så skiva upp tomaterna i fem eller sex skivor var, uppifrån och ner så att de kan stå upp sedan.
Mellan varje skiva har du en liten liten smula salt, en ostskiva som täcker tomaten, samt lite basilika. Torkad går bra även färsk självklart är godare. Om du använder färsk så ta ett litet blad och riv i små bitar. När du satt ihop tomaten igen så trä en tandpetare igenom så den inte faller isär.

När kycklingen stått i 45 minuter(eller 40... ja, ni vet) så ta ur formen ur ugnen. Täck kycklingen med salsa. Täck sedan filéerna med ostskivor och ställ in i ugnen igen, denna gång 15 minuter. Ställ även in tomat-, ost- och basilika-tornen på en liten separat form.

Ta ut kycklingen och tomaterna när tiden gått. Riset bör ha blivit klart under tiden, annars får du vänta tills det är klart, vilket bara borde ta någon eller några minuter till.
Lägg upp ris, kyckling och tomat-tornen på tallrikar, tillsammans med grönsaker. Salsa som runnit ut underifrån osten och blandats med kycklingflott blir perfekt som lite sås att hälla lite vid sidan av riset.

Servera med valfri dryck.

Inget fancy eller svårt egentligen, men gott och med lite bett i från salsan, och en bra lektion för nybörjar-kockar.
Ost- och Salsakyckling med ris och tomat-, ost- och basilikatorn

Hej hopp!

Hej vänner, fiender, okända och dylika varelser. Här kommer jag att lägga upp mina recept på God Mat För Män Och Pojkar Som Inte Brukar Hänga I Köket. Bloggen kommer att uppdateras med ojämna mellanrum, ty även jag kan ha en "Makaroner och korv"-dag, och inte alla recept är ju så där roliga. Det är början på en spännande resa och jag hoppas vi blir några som följs åt på vägen.
Tveka inte att maila mig med egna recept som ni vill se mig pröva!
En liten teaser på vad som kommer senare. Här får ni se en bild på min Ost och Salsa- Kyckling med råris. En ny bild på, och recept kommer när jag tillagat det igen.
Lev väl!
/Jimmy


RSS 2.0